Doe Maar Lijf aan Lijf 2021

De concerten van de Doe Maar ‘Lijf aan Lijf’ tour zijn in 2020 als gevolg van de coronamaatregelen verplaatst naar 2021. De band liet weten: “Jammer dat het dit jaar niet meer lukt, maar we gaan elkaar beslist en onvermijdelijk een jaar later zien en er een gigantisch feest van maken!” De kaarten voor de concerten in 2020 blijven geldig voor de nieuwe data in 2021.

In 2018 werd het veertigjarig jubileum van Doe Maar gevierd met een uitgebreide uitverkochte clubtour. “De bedoeling van onze vorige tournee was dat we terug wilden naar het clubcircuit, waar we vroeger niet konden spelen omdat we te groot waren. Wij wilden weer naar de kleine clubs, zoals we begonnen zijn, dichtbij de mensen. Dat is ons zo goed bevallen, dat we onszelf afvroegen: ’Waarom doen we dit niet nóg een keer?’. Dus dat gaan we doen.”, aldus Henny Vrienten.  Ernst Jansz: “Met z’n vieren, lijf aan lijf, samen met onze vertrouwde blazerssectie op zo’n klein podium. Ik kijk er nu al heel erg naar uit.”

Doe Maar ontketende begin jaren tachtig een ware rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. De band scoorde vele grote hits als Doris Day, Is Dit Alles, De bom, 1 Nacht Alleen en Pa.